T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi

Radyo Günlerinde "Edebiyatın Yan Etkileri"

“Müzenin Radyosu” “Edebiyatımızın Ustalarının Yaşamlarına Gizemli Bir yolculuk”

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesinde “Radyo Günleri” kapsamında, 6 Ocak’ta yayına başlayan “Edebiyatın Yan Etkileri” programı, Nisan ayında Halid Ziya Uşaklıgil’i dinleyiciler ile buluşturacak. Türk edebiyatının önemli isimlerinin yaşamlarına farklı bir açıdan bakmayı hedefleyen programda, bu kez büyük usta Halid Ziya Uşaklıgil’in yaşamına konuk olunacak. Sanatçının hayata dair duruşu, ruh halleri, alışkanlıkları, aşkları ve meraklarına kadar bilinmeyen yönleri ve hayatından ilginç anekdotların dinleyicilerle paylaşılacağı programda, anlatılara, dönemin müzikleri ve yazarın eserlerinde adı geçen şarkılar da eşlik edecek. Yazının ardındaki hayatlara ışık tutan program, döneme ve konsepte uygun bir sahne tasarımı eşliğinde, tecrübeli radyocu Gönül AK’ın teatral sunumuyla,7 Nisan cumartesi günü 15.00 /16.00 saatleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesinde gerçekleştirilecek.

Ahmet Hamdi Tanpınar          6 Ocak 2018
Sait Faik Abasıyanık                3 Şubat 2018